Video lever. Og kan levere flotte inntrykk og resultater, også for dere. Men mange forstår ikke muligheten. Vi kan hjelpe.

…og så er video vanskelig å lage, man aner ikke tema og det er neppe noe vits i, og dessuten er det dyrt…?
Svarene kan oppsummeres i ett ord: Ja – bortsett fra det siste. Det kommer an på.

Video-filming rulleskøyter
Opptak: Et av Europas største rulleskøytetalenter foreviges i Vada, Toscana.

Noen videofakta:

Youtube forteller hva video betyr på nettet i dag:

 • Hvert sekund lastes det opp 5 timer video. Det blir 300 timer i minuttet.
 • Hver dag spilles det av 5 milliarder videoer.
 • 80 % av seerne er i alderen 18-50 år. Ganske mange kunder er i den alderen.

OG for deg:

 • Video er effektivt i markedsføring
 • …og i fjor høst passerte den tiden gjennomsnittsbrukeren bruker på å se video på mobilen, 40 %

Så, ja, video er verdt å satse på:

Video som markedsføring

Først: Husk at DU vet mye om det DU jobber med. Og: Kundene dine er interessert i dette. Det kan være produkter, hvordan man gjør noe smart (en løsning med et av dine produkter), et prosjekt eller noe annet relevant. Eller bare noe du gjerne vil vise frem (inkludert deg selv).

 1. Video kan generere penger. En video på landings- eller produktsiden din kan øke konverteringen (fra besøk til salg) med 80 prosent.
 2. Video gir også salg direkte: Studier har vist at tre av fire som ser en forklaringsvideo om et produkt faktisk kjøper produktet.
  Kanskje ikke så overraskende når man vet at synet er den mest dominerende sansen vår og mesteparten av informasjonen som sendes til hjernen er visuell. Altså: Lag video!
 3. Video er lønnsomt: Selv om video kan koste en del å få laget, betaler investeringen seg tilbake, så lenge de er bra nok laget.
 4. Video bygger tillit, som igjen er grunnlaget for salg. Du får vist produktet, hvordan det virker og at du kan sakene dine.
  Selv rene markedsføringsvideoer bygger tillit og gjør det lettere for potensielle kunder å tro på og kjøpe produktet ditt.
 5. Video er tidseffektivt. Selv foretrekker du nok også en kort forklaringsvideo fremfor en lang punktliste. (Kanskje vi heller burde laget en markedsføringsvideo om videomarkedsføring…?)
 6. Video forklarer bedre. Bruk eventuelt en animasjon om det trengs; da får du rendyrket budskapet.
  Og gode forklaringer øker bruksverdien for nettstedet ditt. Selv går jeg stadig tilbake til spesielle leverandører for å lære – og da er det også lettere at jeg kjøper fra nettopp dem.
 7. Google elsker video. Ikke bare blir folk lenger på nettsiden din (Google jubler), video blir tolket som godt innhold (du rykker opp hos Google – særlig etter at Google kjøpte Google slår dette kraftig ut)
 8. Mobilbrukere elsker video. Særlig ettersom dataprisene har falt, har video på mobil økt enormt. (Youtube melder om ca en dobling mobilvisninger hvert år.) Dette betyr igjen at publikummet stadig vokser.
 9. Flere deler video. Særlig videoer som er litt artige, spres lettere via sosiale medier. Og på for eksempel Facebook løftes innlegget ditt mye mer frem om det inneholder video. (NB: Facebook liker ikke Youtube-videoer. Konkurransen mellom de to plattformene har blitt for hard, særlig etter at facebook begynte å markedsføre seg som en videokanal.
 10. Bruk eventuelt video-annonser. “Ikke-skipbare” 15-sekunders videoer foran Youtube-videoer folk gjerne vil se, blir sett. Faktisk ser 96 prosent av seerne hele annonsen, og det er ikke så verst.

Vi kan fortelle historien

Som dreven videojournalist i NRK vet vi hvordan man får igjennom budskapet: hvordan man skal forklare et problem, et produkt, en teknisk finurlighet, en fremgangsmåte eller hva som helst ellers på en kortfattet, levende og folkelig måte.

Eller du kan gjøre det selv

Vi kan lære deg hvordan.

Vi har holdt en rekke kurs på alt fra 1 time til 1 uke. Alt utstyret du trenger har du allerede i lomma.

Ta kontakt, så kan vi snakkes om mulighetene.

Tips ikon

Praktiske tips om innhold,
nettsteder, videoer
- og litt til

Scroll to Top